Službene web stranice Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb"  

HOMEO KLUBUEKIPANATJECANJAKONTAKTZAGREB OPENFOTOKALENDAR         

l

Invalidski odbojkaški klub "Zagreb"

 

 

 

 

 

Osnovni podatci:                                                      

 

 

 

INVALIDSKI ODBOJKAŠKI  KLUB  “ZAGREB”

Kralja Držislava 6,  10000 Zagreb, Croatia

 

OIB: 63908753742

 

RNO: 0088838

 

IBAN: HR0423900011100139752

 

 

 

 

   STATUT   IZVIJEŠĆA

 

O KLUBU
 

Invalidski odbojkaški klub "Zagreb" je osnovan 1998. godine s ciljem promicanja, razvitka i omasovljenja sjedeće odbojke te uključivanja što većeg broja invalida iz Domovinskog rata i ostalih osoba s invaliditetom u sport. Od osnutka kroz Klub je prošlo  stotinjak članova, danas broji četrdeset i osam članova, od toga sedam kategoriziranih vrhunskih sportaš koji  redovito nastupaju za Hrvatsku reprezentaciju sjedeće odbojke. Klub redovito provodi treninge pet puta na tjedan, natječe se u domaćim i međunarodnim ligaškim natjecanjima, organizira turnirska natjecanja i pokazne utakmice. Višestruki smo prvaci Hrvatske i višestruki osvajači Hrvatskog kupa.

Sjedeća odbojka je relativno mlad sport, utemeljen 60-tih godina  prošlog stoljeća, u Hrvatskoj se igra od 1969. godine. Klub je osnovan kao treći klub sjedeće odbojke u Hrvatskoj.  Nakon par godina  djelovanja pokrenuli smo projekt omasovljenja sjedeće odbojke u Republici Hrvatskoj. Od 2003. do danas Klub je osnovao ili potpomogao osnivanje  12 novih klubova. Donošenjem i stupanjem  na snagu novog Zakona o sportu osnovali smo Hrvatski savez sjedeće odbojke i sve potrebite akte, kako bi sportske rezultate pratila i odgovarajuća pravna regulativa.

Klub je djeluje u prostoru Grada Zagreba u ulici Kralja Držislava 6 (zeleni val). Prostor se prostire na 280m2, uređen je i opremljen spravama i rekvizitima za vježbanje te funkcionira kao specijalizirani sportski centar za osobe s invaliditetom i hrvatske branitelje. Kako bi mogli, sukladno zakonu o sportu, provoditi i druge sportske programe, klub je 2014. godine osnovao  Društvo sportske rekreacije „Centar za sport i rekreaciju Zagreb“.   

Iskustvo koje smo stekli u proteklih godina, provodeći programe omasovljenja sjedeće odbojke i uključivanja invalida iz Domovinskog rata u sport, danas prenosimo na mlade. Klub je 2011. godine pokrenuo projekt Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova. Projekt je pokrenut s ciljem inkluzije djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo kroz sport, te senzibilizaciju opće populacije za probleme mladih osoba s invaliditetom. Program posebno podržava perspektivne mlade sportaše za koje se ocijeni da imaju izglede za vrhunske sportske rezultate. Uspješna provedba programa donijela je odlične rezultate, uključeno je više mladih igrača koji su postali okosnica Kluba i Hrvatske reprezentacije. Od 2018. godine projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Klub je 2016. godine na poticaj Ureda za branitelje Grada Zagreba, u suradnji sa nekoliko udruga i pojedinaca, osnovao Socijalnu zadrugu Zagrebački branitelji.

Klub je neprofitna organizacija i većinu  programa i projekata financira sredstvima dobivenim putem natječaja Grada Zagreba, Ministarstva hrvatskih branitelja i fondova EU.

  

KLUPSKI PROGRAMI I PROJEKTI:

1. Projekt „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“

2. Projekt „Društveni centar Zagreb“

3. Program „E-inkluzija hrvatskih branitelja i invalide Domovinskog rata“

4. Program „Sjedeća odbojka pomoć u prevenciji daljnjeg razvoja bolesti i resocijalizaciji invalida Domovinskog rata i  hrvatskih branitelja"

 

PROGRAMI I PROJEKTI KOJI SE PROVODE U PARTNERSTVU SA DSR „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU ZAGREB“

3. Program „Škola tjelovježbe i zdravog načina života za invalide Domovinskog rata i hrvatske branitelje“

4. Projekt „Novi integracijski model“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

l

 

HOME | O KLUBU | EKIPA | NATJECANJA | KONTAKT | ZAGREB OPEN | LINKOVI | FOTO GALERIJA | SPONZORI

© 2006-2013   Invalidski odbojkaški klub "Zagreb"