Službene web stranice Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb"  

HOMEO KLUBUEKIPANATJECANJAKONTAKTZAGREB OPENFOTOKALENDAR         


PROJEKT „ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE I ADAPTIVNIH SPORTOVA“

 

Cilj projekta je inkluzija djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo kroz sport, te senzibilizaciju opće populacije za probleme mladih osoba s invaliditetom. Projektom je poseban naglasak stavljen i na integriranje ciljnih skupina u redovne sportske programe te na osiguranje lakše pristupačnosti klupskoj dvorani kroz manje adaptacije. Projekt se prezentira drugim sportskim udrugama i školama programom interdisciplinarne suradnje, te se ojačavaju trenerski kapaciteti specifičnim radionicama namijenjenim trenerima i ostalim osobama koji rade ciljnim skupinama.
Tijekom tri godine korisnici projekta će aktivno sudjelovati u treninzima i natjecanjima na kojima će razmjenjivati iskustva sa vršnjacima te razvijati svoje sportske, komunikacijske i socijalne vještine s ciljem lakšeg uključivanja u život zajednice u kojoj se obrazuju, žive i/ili rade. Osim toga unaprijediti će zdravlje i sposobnosti, te će lakše prihvatiti vlastiti hendikepa i sport kao vida rehabilitacije i mogućnost provođenja slobodnog vremena.
Aktivnosti se ogledaju kroz:
1. Svakodnevno održavanje treninga, animiranje i informiranje osoba s invaliditetom o sjedećoj odbojci.
2. Radionice senzibilizacije i pokazna igra sjedeće odbojke – promicanje sjedeće odbojke kao sporta osoba s invaliditetom te integracija ciljnih skupina u društvo.
3. Kamp „Škola sjedeće odbojke“ - cilj je okupiti mlade hrvatske odbojkaše i odbojkašice s invaliditetom iz cijele Hrvatske (tri puta tijekom projekta).

Tijekom tri dana strani i domaći treneri će odraditi više pokaznih treninga i predavanja za igrače i trenere, na kojima će prezentirati svoj način rada i iskustva u sportu. Osim toga planirana je demonstracija odbojkaške tehnike u izvedbi odbojkaša IOK „Zagreb“ i tečaj za trenere sjedeće odbojke.
 

Projekt će se provodi na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije kroz organizaciju pokaznih treninga i utakmica sjedeće odbojke, sustavnih treninga, edukativnih radionica i predavanja. Treninzi se provode  na dvije lokacije, u Sportskoj dvorani Vinko Bek Centru za sport i rekreaciju Zagreb (klupska teretana).

 

Termini treninga:

 – Sportska dvorana „Vinko Bek“, Kušlanova 59a  - utorak od 18 do 20 sati, četvrtak od 17 – 18,30 sati

 – Centar za sport i rekreaciju Zagreb, Kralja Držislava 6 - ponedjeljak, srijeda, petak, subota od 10 do 12 sati i 17 do 20 sati

 

Voditelj projekta

Ivan Ćosić

br.mob. 00385 91 707 3213

E-mail: cosic.ssozg@gmail.com

Koordinator aktivnosti

Damir Kasap

br.mob. 00385 92 285 2943

E-mail: kasap@iok-zagreb.hr

Trener

Ante Mihaljević, prof. TZK

br.mob. 00385 91 2010 026

E-mail: info@iok-zagreb.hr

 

PROJEKT SUFINACIRA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

 

 

Objavljeno: 28.07.2019. godine

ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE I ADAPTIVNIH SPORTOVA

Obavijest:

Od 12.7.2019. do 30.8.2019. redoviti treninzi se održavaju  utorkom, četvrtkom i petkom od 17h - 19h u klupskoj teretani "Centar za sport i rekreaciju Zagreb" u ulici Kralja Držislava 6. Kamp "Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova" održati će se od 20. do 22.9.2019. u sportskoj dvorani hotela Dijamant u Poreču.

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 23.05.2019. godine

"ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE I ADAPTIVNIH SPORTOVA" NA TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA U ZAGREBU
 

U sklopu Festivala jednakih mogućnosti predstavljen projekt Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova

FOTO: SKOLA SJEDECE ODBOJKE I ADAPTIVNIH SPORTOVA NA FM-u
foto: Danijel Borna Fiket

 

Objavljeno: 30.04.2019. godine

NOVO KOMBI VOZILO

EU Projekt „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“

Zagreb, 30.04.2019. U utorak je ispred auto salona Toyota Rotus Novosel u Zagrebu, održana primopredaja novog kombi vozila koje je Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ kupio za potrebe provedbe EU projekta „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“. Vozilo marke Toyota  kupljeno je uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Vozilo će klub koristiti za prijevoz osoba u kolicima i teško pokretnih osoba uključenih u ovaj projekt. Tijekom dosadašnje provedbe projekta korišteno je dosadašnje vozilo kluba. Kupovina novog vozila omogućit će kvalitetniji prijevoz koji se najčešće koristi za prijevoz korisnika na trening, pokazne utakmice i radionice senzibilizacije.

 

 

 

Objavljeno: 30.04.2019. godine

SI DAYS, TRENING SJEDEĆE ODBOJKE

Zagreb, 29.4.2019. Jučer je u okviru EU projekta „Škola sjedeće odojke i adaptivnih sportova“ u sportskoj dvorani „Vinko Bek“ u Kušlanovoj 59a, održana radionica senzibilizacije i pokazni trening sjedeće odbojke. Na treningu su sudjelovali članovi Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“, strani studenti članovi udruge Erasmus studentska mreža Hrvatska i  djelatnici HZZO-a. Ivan Ćosić, voditelj EU projekta je dočekao goste te im uručio majice sa logom EU projekta. U uvodnom djelu gostima je  prezentirana povijest kluba i sadašnje aktivnosti te pripreme za nadolazeće paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Nakon uvodnog djela, studenti su imali priliku odraditi cijeli trening sa članovima kluba, a kao nagradu za uspješno odrađen trening dobili su besplatno korištenje klupske teretane. Udruga Erasmus studentska mreža Hrvatska je neprofitna, studentska, volonterska organizacija koja se temelji na načelima Erasmus Student Network AISBL čije je sjedište u Brusselsu. Oni su dio najveće studentske mreže u Europi koja je prisutna u 900 institucija visokog obrazovanja u više od 40 zemalja sa 40 000 članova te svake godine pomaže 220 000 međunarodnih studenata na razmjeni. 

foto: https://www.facebook.com/pg/IOKZagreb/photos/?tab=album&album_id=2281685375215257

 

 

Objavljeno: 13.04.2019. godine

STUDENTI KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA NA DEMONSTRACIJI SJEDEĆE ODBOJKE

 

Zagreb, 11.4.2019, - Profesorica Dubravka Ciliga i strani studenti Kineziološkog fakultet proteklog su četvrtka sudjelovali na demonstraciji sjedeće odbojke.  Nakon teoretskog djela studenti su imali priliku da i sami zaigraju sjedeću odbojku. Nakon treninga Ivan Ćosić je studente upoznao sa klupskim projektom „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“. https://www.facebook.com/IOKZagreb/posts/2256103501106778

 

 

Objavljeno: 07.04.2019. godine

U ZAPREĆIĆU PREDSTAVLJEN PROJEKT „ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE I ADAPTIVNIH SPORTOVA“

Zaprešić, 4.4.2019. – Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ je u četvrtak u Zaprešiću u suradnji sa Odbojkaškim klubom „Nebo“ održao prvu radionicu senzibilizacije i pokazni trening sjedeće odbojke u okviru projekta „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“. U sportskoj dvorani ŠRC Zaprešić okupilo se preko osamdeset odbojkašica Odbojkaškog kluba „Nebo“ i dvadesetak članova IOK Zagreb. Na početku programa voditelj projekta Ivan Ćosić je mladim odbojkašicama predstavio rad kluba i ciljeve projekta „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“. U praktičnom djelu programa treneri i igrači IOK Zagreba demonstrirali su tehniku sjedeće odbojke, a kasnije su im se pridružile i mlade zaprešićke odbojkašice. Program su vodili treneri Ante Mihaljević, Mato Dragičević, kondicijski trener Filip Bolčević i fizioterapeut Kaja Bagarić.  Nakon treninga, druženje je nastavljeno u klubu uz sok i grickalice.

Televizija Zapad - Vijesti 05.04.2019. (7:55 do 10:30 min) https://www.facebook.com/televizija.zapresic1/videos/414404852721283/
                                                                                    https://youtu.be/5RjR5moF93Q?t=450

 

Objavljeno: 05.03.2019. godine

Dođi, uključi se!

Termini treninga:

 – Sportska dvorana „Vinko Bek“, Kušlanova 59a  - utorak od 18 do 20 sati, četvrtak od 17 – 18,30 sati

 – Centar za sport i rekreaciju Zagreb, Kralja Držislava 6 - ponedjeljak, srijeda, petak, subota od 10 do 12 sati i 17 do 20 sati

Objavljeno: 28.09.2018. godine I izvor www.mrms.hr
INVALIDSKI ODBOJKAŠKI KLUB „ZAGREB“ POTPISAO JEDAN OD 36 UGOVORA ZA PROJEKTE FINANCIRANE IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA VRIJEDNE VIŠE OD 75,9 MILIJUNA KUNA

U okviru prvog posjeta povjerenice Europske komisije Marianne Thyssen Hrvatskoj u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava je dodijeljeno 36 ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost veća od 75,9 milijuna kuna. više na www.mrms.hr

Objavljeno: 30.08.2018. godine

NOVA SEZONA: ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE I ADAPTIVNIH SPORTOVA

 

Poštovani članovi,

obavještavamo Vas da 3. rujna 2018. godine nastavljamo sa programom „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“. Prvi odbojkaški trening održati će se 4. rujna u 18 sati u Sportskoj dvorani Vinko Bek (Kušlanova 59a) u kojoj je ovog ljeta obnovljen parket te nas u novoj sezoni očekuju odlični uvjeti za rad.

 

 

 

Objavljeno: 28.06.2018. godine

OBAVIJEST: ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE I ADAPTIVNIH SPORTOVA

 

Raspored treninga do 10.7.2018.

 – Centar (teretana), Kralja Držislava 6, Zagreb –  od 9 do 13 sati svaki dan osim nedjelje

– Dom odbojke Bojan Stranić, Jarunska ul. 5, Zagreb – od 17 do 20 sati svaki dan osim subote i nedjelje

 

 

Objavljeno: 16.03.2018. godine

POKAZNI TRENING SJEDEĆE ODBOJKE U OŠ RETKOVEC

 

Danas je u osnovnoj školi Retkovec u zagrebačkoj Dubravi održana prva u nizu prezentacija sjedeće odbojke u sklopu ovogodišnjeg programa „Škola sjedeće odbojke“. Na početku prezentacije predsjednik kluba Damir Kasap upoznao djecu sa radom kluba i osnovnim pravilima sjedeće odbojke. Nakon njega učenike je pozdravio kapetan hrvatske reprezentacije sjedeće odbojke Ivan Ćosić koji je djeci prenio svoja iskustva bavljenja sportom osoba s invaliditetom.  U  nastavku su igrači IOK „Zagreb“ prezentirali osnovne tehnike odbojkaške igre, a kasnije su im se pridružila i djeca. Prezentaciji je prisustvovalo 60-tak djece od 5 do 8 razreda. Cilj programa „Škola sjedeće odbojke“ je inkluziju mladih osoba s invaliditetom u društvo kroz sport, te senzibilizacija djece i mladih opće populacije za probleme mladih osoba s invaliditetom. Pokazni trening je vodio pomoćni trener Mato Dragičević, a uz igrače Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ sudjelovale su i dvije igračice kluba sjedeće odbojke Hrabri Andreja Giba i Maja Drobnjaković. Ovim putem se zahvaljujemo ravnatelju škole i nastavnicima koji su sa zadovoljstvom (kao i prošle godine) pomogli oko ove prezentacije. foto galerija

 

 

 

Objavljeno: 24.11.2017. godine

ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE

 

U utorak 23.11.2017. u sportskoj dvorani Vinko Bek održan je prikaz sjedeće odbojke za studente Kineziološkog fakulteta i Zdravstvenog veleučilišta Zagreb. Nakon predavanja koje je održala izv. prof. dr. sc. Dubravka Ciliga, tridesetak studenata aktivno je sudjelovalo u zajedničkom treningu i utakmici.

 

 

 

Objavljeno: 10.6.2017. l Zagreb

IOK ZAGREB PREDSTAVIO PROGRAM „ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE“ NA SPORTSKOM UČILIŠTU U ZAGREBU

 

Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ je u sklopu programa osposobljavanja trenera odbojke kojeg provodi Sportsko učilište iz Zagreba predstavio program „Škola sjedeće odbojke“. Polaznici Sportskog učilišta imali su priliku vidjeti i sudjelovati u pokaznom treningu sjedeće odbojke kojeg je vodio izbornik Hrvatske reprezentacije sjedeće odojke Goran Leko, prof.

 

Objavljeno: 15.03.2017. godine

EMISIJA O ŠKOLI SJEDEĆE ODBOJKE NA SPTV

Bili smo u Osnovnoj školi Retkovec u kojoj su članovi Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb s učenicima škole u zagrebačkoj Dubravi prezentirali sjedeću odbojku. Sjedeća odbojka je relativno mlad sport, utemeljen 60-tih godina prošlog stoljeća. Na ovim prostorima igra se od 1969. godine. Ovaj je sport nastao 1944. godine u Engleskoj, u centru za rehabilitaciju ratnih vojnih invalida. Skupina liječnika tražila je aktivnost u koju će uključiti ljude s različitim ozljedama i postotcima invaliditeta, a nakon pokušaja s nekoliko sportova, uvidjeli su kako je odbojka najbolje rješenje. Emisiju pogledajte u srijedu u 18.00 sati na Sportskoj televiziji te ostalim danima u reprizama. 

 

 

 

Objavljeno: 3.3.2017. l Zagreb

ŠKOLA SJEDEĆE ODBOJKE INVALIDSKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA „ZAGREB“

 

 

Zagreb, 2. ožujak 2017. - U četvrtak je u sportskoj dvorani OŠ Retkovec Zagreb održana prva u nizu radionica senzibilizacije i pokazna utakmica sjedeće odbojke za učenike 7 i 8 razreda. Na početku dvosatnog programa trener Goran Leko je ispričao djeci povijest sjedeće odbojke i upoznao ih sa osnovnim pravilima i razlikama između sjedeće i stojeće odbojke.  Nakon toga igrači  Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ su demonstrirali odigravanja osnovnih elemenata odbojkaške tehnike te isto ponovili s djecom. U drugom djelu programa igrači Zagreba i  članice Hrvatske ženske reprezentacije sjedeće odbojke odigrali su pokaznu utakmicu, a nakon toga su im se priključila i djeca te su zajedno odigrali još tri seta. Program je završio zajedničkim druženjem.

 

 foto galerija (facebook)       foto galerija (dropbox)

 

l

 

HOME | O KLUBU | EKIPA | NATJECANJA | KONTAKT | ZAGREB OPEN | LINKOVI | FOTO GALERIJA | SPONZORI

© 2006-2013   Invalidski odbojkaški klub "Zagreb"