Službene web stranice Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb"  

HOMEO KLUBUEKIPANATJECANJAKONTAKTZAGREB OPENFOTOKALENDAR

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 23.11.2018. godine I izvor: Ured Predsjednice RH

SUSRET PREDSJEDNICE S PREDSTAVNICIMA INVALIDSKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA „ZAGREB“

 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je vodstvo i sportaše Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“, s kojima je razgovarala o aktivnostima, natjecanjima i sportskim rezultatima kluba osnovanog prije dvadeset godina.

 

Predstavnici kluba upoznali su Predsjednicu sa sudjelovanjem Kluba u projektima Europske unije „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“ i „Centar za sport i e-inkluziju hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata“ te kampanjom „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. Isto tako, izrazili su nadu za sudjelovanjem u sportskom događaju za ranjene, ozlijeđene i bolesne veterane pod nazivom „Invictus Games“ sljedeće godine.

 

 

foto:  Ured Predsjednice RH

 


foto:  Ured Predsjednice RH

Objavljeno: 23.09.2018. godine

IOK ZAGREB OBRANIO PRVO MJESTO NA MEĐUNARODNOM TURNIRU MEDITERAN 2018

 

Split-Solin, 22. rujna 2018., U subotu je u gradskoj sportskoj dvorani u Solinu održan 12. Međunarodni turnir sjedećoj odbojci Mediteran 2018. Na turniru je nastupilo osam ekipa iz Hrvatske i Slovenije. Igrači Zagreba iskoristili su turnir kao pripremu za nadolazeći kup i ligu i promoviranje kampanje „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. Sa dvije pobjede i jednim porazom igrači Zagreba izborili su finale u kojem su sa 2:0 savladali domaćina OKI Split. Najboljim igračem turnira proglašen je kapetan IOK Zagreb Siniša Miličević.  Na svečanom otvaranju sudionicima turnira prigodno su se obratili gradonačelnik Solina g. Dalibor Ninčević  i Ivana Serdarević Bravić izaslanica Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Poredak: 1. IOK ZAGREB  2. OKI SPLIT 3. OKI MARSONIA 4. OKI ZADAR 5. OKI NOVSKA 6. KSO KNIN 95 7. UKSO VUKOVAR 8. PUNCE&FANTJE (SLO/HR)

 

 

 

Objavljeno: 30.07.2018. godine

TURNIR „OLUJA 2018“ I OBILJEŽAVANJE 1. KOLOVOZA, 8. GODIŠNJICE KONVENCIJE O KAZETNOM STRELJIVU

 

Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ je u subotu 27. srpanja 2018. u Kninu sudjelovao na 12. turniru u sjedećoj odbojci „Oluja 2018“ koji se tradicionalno organizira povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice VRO „Oluja“. Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa, prvo mjesto osvojila je ekipa Knina I, drugo mjesto osvojila je Marsonia, a treće Osijek. 
 

U nedjelju 29. srpnja u Šibeniku je u organizaciji Invalidskim odbojkaškim klubom "Zagreb" i Body building kluba veterana specijalne policije „Orcinus“

te uz potporu klubova sjedeće odbojke „Agram“ i „Hrabri“ prigodno obilježena osma godišnjica Konvencije o kazetnom streljivu (CCM). Članovi klubova IOK Zagreb, KSO Agram i KISO HRABRI sudjelovali su radu Okruglog  stola na temu „Uključivanje žrtava kasetnog streljiva u sport“.

Objavljeno: 10.05.2018. godine
ZAGREB TREĆI U VUKOVARU

Vukovar, 6.5,2018. – Proteklog vikenda Klub sjedeće odbojke „Vukovar“ je povodom dana Grada Vukovar organizirao četvrti po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Vukovar Open 2018“. Na turniru je nastupilo sedam ekipa, IOK Zagreb, OKI Jedinstvo-Boće, BIH, OKI Navska, OKI Split, KSO Knin 95, Hvidra Osijek i KSO Vukovar. Najuspješnija ekipa je bila OKI Jedinstvo-Boće, BIH, drugi je bio KSO Vukovar, a treći IOK Zagreb. Ovaj turnir tradicionalno podržava akciju „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. Prije turnira igrači Zagreba su zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava domovinskog rata i kod Spomen obilježja Ovčara.

 

 

 

 

Objavljeno: 5.4.2018. godine

ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA U OSIJEKU

 

Jučer je na središnjem osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, obilježen Međunarodni dan svijesti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.

 

U sklopu programa obilježavanja ovog dana Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ i Športski invalidski odbojkaški klub „HVIDRA Osijek“ odigrali su pokaznu utakmicu sjedeće odbojke i prezentirali rad svojih klubova. Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ šestu godinu za redom na ovaj dan započinje svoju kampanju „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. 

 

Brojne druge institucije poput Hrvatskog Crvenog križa, MUP-a, osječkog Gradskog društva Crvenog križa i drugih na štandovima su predstavile svoj doprinos protuminskom djelovanju. Hrvatska pošta je povodom ovoga dana tiskala prigodnu poštansku markicu. HCR je na simulacijskom minskom polju prikazao rad pirotehničara te pasa za detekciju mina, za one najmlađe izvedena je dječja predstava pod nazivom „Ne, ne mine!“.

 

foto: www.24sata.hr

 

 

 

Objavljeno: 19.10.2017. godine

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA POVODOM 20. GODIŠNJICE OTTAWSKE KONVENCIJE

 

Članovi Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ sudjelovali na otvaranju međunarodne konferencije povodom 20. godišnjice Konvencije o zabrani protupješačkih mina

 

U Hotelu Dubrovnik u Zagrebu u utorak, 17. listopada, održano je svečano otvaranje Međunarodne konferencije u povodu 20. godišnjice Konvencije o zabrani protupješačkih mina (Ottawska konvencija).

Cilj ove međunarodne konferencije koju su zajednički organizirali Vladin Ured za razminiranje, RACVIAC - Središte za sigurnosnu suradnju i Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj je ukazati na aktualne trendove i izazove u primjeni odredaba Ottawske konvencije te realnost ostvarenja postavljenog političkog cilja - svijeta bez mina do 2025. Poseban naglasak konferencije bio je važnost suradnje vladinih i nevladinih organizacija u pružanju pomoći osobama stradalim od mina. Članovi Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ upoznali su izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske državnu tajnicu u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras o kampanji „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ i drugim aktivnostima koje klub provodi.  

izvor fotografije Ministarstvo unutarnjih poslova RH

 

 

Objavljeno: 31.07.2017. godine

POVODOM 22. OBLJETNICE VRO  „OLUJA“ I 1. KOLOVOZA, 7. GODIŠNJICE KONVENCIJE O KAZETNOM STRELJIVU

 

Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ je u subotu 29. srpanja 2017. u Kninu sudjelovao na 11. turniru u sjedećoj odbojci „Oluja 2017“ koji se tradicionalno organizira povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice VRO „Oluja“. Na svečanom otvaranju nazočoli su gradska vijećnica Josipa Rimac, gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić, dožupan  Nikola Blažević i državni tajnik Ivan Vukić koji je u ime pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja otvori turnir. Na turniru je sudjelovalo šest ekipa, KSO Knin I i II, OKI Split, OKI Zadar, KSO Vukovar i IOK Zagreb. Prvo mjesto osvojila je ekipa Knina I, drugo mjesto osvojio je Vukovar, a treće Zadar.  

 

 

U nedjelju, 30. srpnja, članovi IOK Zagreb, Body building kluba veterana specijalne policije „Orcinus“, KSO Sisak i KISO Hrabri  su u Šibeniku kod tvrđave sv. Nikole obilježili sedmu godišnjicu stupanja na snagu Konvencije o kazetnom streljivu. Konvencija o kazetnom streljivu (CCM) je stupila na snagu 1. kolovoza 2010. nakon što ju je ratificiralo 30 zemalja. Od srpnja 2017. godine 108 država potpisalo je sporazum, a 102 ga je ratificiralo ili pristupilo. Tom prigodom  Damir Kasap je nazočne informirao da je u srpnju 1993. za vrijeme Domovinskog rata Šibenik, grad s dva UNESCO-va spomenika – Tvrđava sv. Nikole i katedrala sv. Jakova, od strane udruženih velikosrpskih snaga, višestruko gađan višecijevnim raketnim bacačima tipa M-87, ORKAN koji ispaljuje rakete zemlja - zemlja dometa 45 km, koje sadrže u svakoj svojoj kazeti 285 bombica (tkz. zvončića) tipa KB-I, promjera 40 mm s kumulativnim punjenjem od 35 grama heksogena. Posljedica tog raketiranja je sedam poginulih i na desetke ranjenih civila. Posljedice tog divljačkog raketiranja se i danas osjete Hrvatski centar za razminiranje je nedavno izvijestio Grad Šibenik o uključenju površina u minski sumnjivo područje na predjelima Rokići i Jamnjak. Analizom minski sumnjivog područja na predjelima Šubićevac u gradu Šibeniku, Hrvatski centar za razminiranje je, na temelju članka 35. Zakona o protuminskom djelovanju, uključio u minski sumnjivo područje površine s oznakama P(ks)26,  P(ks)27 i P(ks)28 u ukupnom iznosu od 13.868 metara kvadratnih zagađenih neeksplodiranim ubojnim sredstvima (NUS) koja se odnose na kazetno streljivo tip KB-1, takozvane zvončiće.

 

 

 

Izvor: Hrvatski vojnik br. 35. godina 1993.

 

 

Objavljeno: 25.05.2017. godine

„ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA“ NA TRGU BANA JOSIPA JELAĆIĆA U ZAGREBU

 

U srijedu, 24.5.2017., je na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u sklopu Festivala jednakih mogućnosti promovirana kampanja „Zajedno za hrvatsku bez mina“. U programu su sudjelovali članovi Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“, Kluba sjedeće odbojke „Knin 95“ i Kluba sjedeće odbojke „Hrabri“. Na kraju programa pridružili su im se pripadnici Počasno-zaštitne bojne pristožerne postrojbe Glavnog stožera OS RH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 25.05.2017. godine

PRIJEM KOD DRŽAVNE TAJNICE JANICA KOSTELIĆ

 

Državna tajnica Janica Kostelić primila je u srijedu, 24. svibnja 2017. predstavnike Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“.  Čestitala je članovima kluba na osvojenom devetom naslovu prvaka Hrvatske u sjedećoj odbojci. Predsjednik kluba Damir Kasap zahvalio se na prijemu i upoznao je sa programima kluba. Posebno je istaknuo kampanju „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ koju klub provodi u suradnji sa Vladinim Uredom za razminiranje i HCR-om. Hrvoje Debač ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za razminiranje, koji je nazočio prijemu, upoznao je državnu tajnicu s minskom situacijom u Republici Hrvatskoj i pohvalio suradnju kluba i Vladina ureda za razminiranje. Tajnik kluba Siniša Miličević prezentirao je program „Škola sjedeće odbojke“,  a kapetan Hrvatske reprezentacije Ivan Ćosić i dopredsjednik kluba Ante Mihaljević informirali su državnu tajnicu o pripremama za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati od 4. do 12.11.2017. u Poreču.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 11.04.2017. godine

HR1 PRVA CRTA: ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA

Emisija govori o ljudima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, onima koji su se prilagodili poslijeratnom životu ali i onima koji to, iz različitih razloga, još nisu uspjeli.

 

 

Emisija: Utorak, 11.04.2017. 09:30

 

Zajedno za Hrvatsku bez mina kampanja je koju provodi Invalidski odbojkaški klub Zagreb u suradnji sa hrvatskim Centrom za razminiranje. 

Urednica: Miruna Kastratović Gosti: Marija Breber, Upraviteljica Zaklade Hrvatska bez mina i Damir Kasap, oredsjednik Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“

Slušaj emisiju   http://radio.hrt.hr/prvi-program/aod/prva-crta/204781/

 

 

 

Objavljeno: 05.04.2017. godine

U GLINI ZAPOČELA KAMPANJA „ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA“

Glina, 4. travanj 2017.

 

Jučer je u Glini obilježavanjem Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju započela kampanja „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ koju Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ u suradnji sa HCR-om provodi petu godinu za redom. Cilj kampanje je ukazati na opasnost od mina i potaknuti na solidarnost i pomoć osobama stradalima od mina i njihovim obiteljima te na važnost rješavanja ovog problema.

 

 

Republika Hrvatska se, na žalost, još uvijek nosi s problemom minske opasnosti kao izravnom posljedicom Domovinskog rata. Trenutno, minski sumnjiv prostor (MSP) u našoj zemlji iznosi 446,5 četvornih kilometara na području 9 županija i 63 gradova i općina, gdje se prema raspoloživim minskim zapisnicima nalazi oko 43 tisuća mina te ostalih neeksplodiranih ubojnih sredstava. Cjelokupan minski sumnjiv prostor obilježen je s više od 14 tisuća znakova upozorenja na minsku opasnost.

 

 

Središnje obilježavanje održano je u Glini, gradu u Sisačko – moslavačkoj županiji, područjima koja su još uvijek suočena s problemom mina i eksplozivnih ostataka rata, što predstavlja veliku opasnost za pojedinca i za cijele zajednice. Program obilježavanja počeo je tiskovnom konferencijom u prostorijama Gradske uprave u Glini na kojoj su sudjelovali Zdravko Jakop, državni tajnik MORH-a, izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Grada Gline, Hrvoje Debač, v. d. ravnatelja Ureda za razminiranje Vlade RH, Ante Brkljačić, v. d. ravnatelja HCR-a; Toni Petrović, zamjenik načelnika PU Sisačko-moslavačke; Marija Breber, upraviteljica Zaklade HBM, Damir Kasap, predsjednik Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“, Đurđa Adlešič, predsjednica Udruge Hrvatska pomaže, Žarko Plevnik, autor knjige „Crveni fićo“  i drugi uzvanici.

 

Obilježavanje se nastavilo na Trgu bana Josipa Jelačića (Gradski  park) kroz niz aktivnosti – izložbu minsko eksplozivnih sredstava i karata minski sumnjivih područja, prikaza rada i razgovora s pirotehničarima te prezentaciju djelovanja ostalih dionika sustava protuminskog djelovanja. Program je završen revijalnom utakmicom sjedeće odbojke u organizaciji Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ u kojoj su sudjelovali članovi Kluba sjedeće odbojke „Sisak“, učenici osnovne i srednje škole Glina i uzvanici na obilježavanju.

Foto galerija  

 

Više na

https://vlada.gov.hr/vijesti/obiljezen-medjunarodni-dan-svjesnosti-o-opasnostima-od-mina-i-pomoci-u-protuminskom-djelovanju-4-travnja-2017-godine/20409

http://www.radio-banovina.hr/glini-obiljezen-medunarodni-dan-svjesnosti-opasnostima-mina-pomoci-protuminskom-djelovanju/

https://www.ps-portal.eu/regional/mine-vrebaju-i-danas/

Objavljeno: 25.10.2016. godine
UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “UKLANJANJE EKSPLOZIVNIH OSTATAKA RATA”

Belišće, 24.10.2016. - Jučer  je svečanom Uvodnom konferencijom u Centru za kulturu Sigmund Romberg  u Belišću, obilježen početak provedbe projekta „Uklanjanje eksplozivnih ostataka rata" na području hrvatsko-mađarske granice, koji je uvršten kao strateški projekt unutar INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska 2014. — 2020.

Svečanosti su nazočili brojni ugledni  gosti, Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, gradonačelnik grada Belišća, Dinko Burić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec, veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Jozef Zoltan Magyar, Gordan Grlić Radman, hrvatski veleposlanik u Budimpešti te ostali uvaženi gosti.

Nakon Uvodne konferencije, svečanost je nastavljena prigodnim obilježavanjem Dana europske suradnje, u okviru kojega je za djecu obližnje osnovne škole i vrtića organizirana izvedba edukativne predstave o opasnostima od mina "Bembo i prijatelji protiv mina" te utakmica sjedeće odbojke Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb i prijatelja iz klubova sjedeće odbojke Vukovar, Osijek i Novska.  Više na www.hcr.hr

foto galerija

 

Objavljeno: 19.05.2016. godine

15. FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

 

Zagreb, 18.5.2016. - U srijedu je na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu Festivala jednakih mogućnosti održan mini turnir u sjedećoj odbojci. Sudjelovale su četiri ekipe IOK Zagreb, KISO Hrabri (Hrvatska ženska reprezentacija), KSO Knin 95 i ekipa Volontera. Turnir je bio revijalnog karaktera tako da rezultat nije bio u prvom planu nego promocija sjedeće odbojke i kampanje "Zajedno za Hrvatsku bez mina".

 

foto galerija

 

 

 

Objavljeno: 14.05.2016. godine

MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP "PROFESIONALNOM REHABILITACIJOM DO ZAPOŠLJAVANJA – SNAGA ZA PROMJENU"

 

U Zadru je 12. i 13. svibnja, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava, održan 12. Međunarodni stručni skup na temu 'Profesionalnom rehabilitacijom do zapošljavanja – snaga za promjenu'. Skup je okupio 200-injak stručnjaka s područja profesionalne rehabilitacije iz Hrvatske i Europe. Prisutni su u sklopu događanja imali priliku i pogledati pokaznu utakmicu sjedeće odbojke Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb" i predstavnika Grada Zadra i Zadarske županije. Tom prigodom je predstavljena i kampanja "Zajedno za Hrvatsku bez mina", a istaknut je i problem zapošljavanja žrtva mina.

http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/rehabilitacija-osoba-s-invaliditetom/119144/

https://www.youtube.com/watch?v=4sTDVSL0ufE

 

 

 

Objavljeno: 08.05.2016. godine I foto M. Šlafhauzer

VUKOVAR OPEN 2016

 

IOK "Zagreb" u Vukovaru obranio prošlogodišnju titulu pobjednika turnira i promovirao kampanju "Zajedno za Hrvatsku bez mina"

 

U Vukovaru je u subotu 7. svibnja 2016. povodom dana Grada Vukovara održan drugi po redu turnir u sjedećoj odbojci Vukovar Open 2016. Na turniru je sudjelovalo pet ekipa, OKI Split, ŠIOK HVIDRA Osijek, IOK "Zagreb" i dvije ekipe KSO Vukovar. Igrači Zagreba su i ove godine bili najuspješniji, do finala su stigli pobjedama 2:0 protiv Osijeka, Vukovara i Splita.  U finalu su ponovno sa 2:0 savladali ekipu Osijeka. Turnir je kao i prošle godine organiziran u sklopu kampanje "Zajedno za Hrvatsku bez mina". Nakon turnira upriličena je svečana dodjela pehara i priznanja i zajednički ručak.

 

foto galerija

 

foto M. Šlafhauzer i D. Kasap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 05.04.2016. godine

U GOSPIĆU ZAPOČELA OVOGODIŠNJA KAMPANJA "ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA"

 

Gospić, 4. travnja 2016.god. - Obilježavanjem Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju započela ovogodišnja kampanja "Zajedno za hrvatsku bez mina".

 

 

NE ULAZITE U MINSKI SUMNJIVA PODRUČJA!

POŠTUJTE ZNAKOVE OPASNOSTI!

UKOLIKO PRONAĐETE SUMNJIV PREDMET, NI U KOM SLUČAJU GA NE DIRAJTE VEĆ TO PREPUSTITE STRUČNJACIMA –NAZOVITE BROJEVE 192 ILI 112!

BUDITE SVJESNI MINA!

BUDITE SVJESNI MINSKE OPASNOSTI!

 

To su bile glavne poruke koje su poslane s Trga Stjepana Radića u Gospiću  na kojem se okupilo preko 400 vrtićke i osnovnoškolske djece. Djeca su sa zanimanjem pratila i sudjelovala u programu koji su za njih zajednički pripremili HCR, MUP, Grad Gospić, Invalidski odbojkaški klub "Zagreb", Udruga "BEMBO" i Udruga MineAid. Osim što su pomogli organizacijski, gradonačelnik Petar Krmpotić i župan Milan Kolić su se istakli i u igri sjedeće odbojke. U igri su im se pridružili i ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec i Žarko Plevnik, autor knjige „CRVENI FIĆO“ čiji prihod od prodaje ide u fond za humanitarno razminiranje.

Foto galerija: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1081335348583605.1073741835.276273469089801&type=1&l=1f9b8cfa18

Objavljeno: 02.04.2016. godine

NAJAVA: ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA

 

4. travnja - Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Središnje obilježavanje u Gradu Gospiću.

 

Program:

https://mine.gov.hr/…/PROGRAM%20OBILJE%C5%BDAVANJA%20HCR-4.…

 

 

 

Objavljeno: 2. kolovoz 2015 l  Zagreb

OBILJEŽAVNJE 5. GODIŚNJICE STUPNJA NA SNAGU KONVENCIJE O KAZETNOM STRELJIVU

 

 

U Rovinju, 1. kolovoza 2015. godine, obilježena je peta godišnjica stupanja na snagu Konvencije o kazetnom streljivu u organizaciji udruge Mine Aid, u suradnji s Centrom M.A.R.E., Zakladom "Hrvatska bez mina“ i Invalidskim odbojkaškim klubom "Zagreb" te Hrvatskim centrom za razminiranje i Uredom za razminiranje Vlade RH.

Događaj je započeo u 10 sati na Trgu maršala Tita gdje su članovi Invalidskoga odbojkaškog kluba "Zagreb" održali pokaznu utakmicu sjedeće odbojke s ciljem promicanja pozitivne percepcije i važnosti socijalne integracije osoba s invaliditetom. U samu igru uključili su se prolaznici te predstavnici udruge Mine Aid, Centra M.A.R.E., Zaklade HBM te ravnateljica Ureda za razminiranje Dijana Pleština.

U popodnevnim satima u Centru M.A.R.E. održan je okrugli stol na temu: “Obveze, postignuća i utjecaj Konvencije o kazetnom streljivu” s ciljem podizanja svijesti o problematici MES-a i NUS-a, obveza i povezanosti Konvencije s drugim srodnim konvencijama. Predstavnici nevladinog i vladinog sektora zaključili su kako je još dosta izazova kada su u pitanju potpuno razminiranje Hrvatske te puno ostvarenje svih ljudskih prava osoba s invaliditetom! No, pozitivna vijest je da je Ured za razminiranje sudjelovao u izradi strateških dokumenata koje RH potpisuje s Europskom komisijom i tako omogućio kreiranje Tip operacije 5.2.2. razminiranje poljoprivrednih zemljišta koja s ukupnom alokacijom od 75 milijuna eura otvara mogućnost za razminiranje cjelokupnoga poljoprivrednog zemljišta u RH. U pripremi je također projekt razminiranja i obnova šuma u Parku prirode Kopački rit indikativne vrijednosti 40 milijuna eura te drugi kao što je projekt socio-ekonomske reintegracije osoba stradalih od MES-a i NUS-a koji će se financirati sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

foto galerija

 

Objavljeno: 30. srpanj 2015  l Zagreb

NAJAVA: TURNIR "OLUJA 2015"

 

U organizaciji Kluba sjedeće odbojke "Knin ’95" u subotu, 1.8.2015. godine, će se u maloj dvorani saveza športova u Kninu s početkom u 12 sati održati deveti po redu turnir u sjedećoj odbojci “Oluja 2015″. Na turniru će nastupiti četiri ekipe KSO Šibenik, OKI Zadar, OKI Split i KSO Knin 95. Turnir se organizira povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, ujedno ovaj turnir promovira akciju "Zajedno za Hrvatsku bez mina"

 

 

 

 

Objavljeno: 22. srpanj 2015  l izvor: http://www.mineaid.hr

PRIČA DRAGANA MATIĆA

 

Unatoč poteškoćama život s invaliditetom može biti prepun optimizma.

Četrdesettrogodišnji Dragan Matić, stradao je tijekom Domovinskog rata kao izviđač HVO-a, 1992. godine. Amputirane su mu obje potkoljenice, nakon čega je uslijedilo dugotrajno liječenje i oporavak. Prvi put je uspio ustati sa štakama tek nakon 2 mjeseca oporavka. Posljedice stradavanja osjeća i danas. Svaka promjena kilaže uzrokuje mu pomicanje proteza, a nekvalitetne proteze ili dugotrajni napori izazivaju nelagodu i bolove.

Unatoč tome, optimističan i vedri Dragan usmjeren je samo na ono pozitivno u svojem životu. Iako je stradao kao dvadesetogodišnji mladić, kako sam kaže, brzo se je pomirio sa situacijom, a njegovo najljepše životno razdoblje započelo je upravo nakon stradavanja. Ubrzo je upoznao svoju suprugu, s 23 godine postao je otac najstarijeg sina, a danas s ponosom ističe kako je otac troje djece.

S obzirom da uvijek naglašava kako granice postoje samo u glavi, velika ljubav prema sportu potaknula ga je da ih pomakne.

Tijekom 1992. godine trenirao je sjedeću odbojku s ekipom „Hrabri“ te je 1996. godine u Kninu i sam pokušao osnovati klub, no u tom trenutku i nije bilo interesa.

Upornost i sportski duh natjerali su ga da pokuša ponovo, te 2007. godine osniva Klub sjedeće odbojke „Knin“. Ovaj put, odaziv je bio odličan. Danas imaju 22 aktivna člana, natječu se u prvoj ligi Hrvatske, a dosadašnji najbolji rezultat je osvojeno 2. mjesto na kupu u Splitu.

Sport i natjecanje ga izuzetno vesele, a treninzi koji su tijekom natjecanja i svakodnevni, nimalo mu nisu naporni.

Ističe kako u njegovom životu neugodnosti i barijere ne postoje. Sav svoj život izgradio je u pozitivnom tonu. Iz svake situacije uzima samo ono najbolje, a umjesto ogorčenosti odlučio je odabrati sreću.

 

 

 

Objavljeno: 18. srpnja  2015. l izvor: http://www.mineaid.hr

OPASNA OSTAVŠTINA 2. SVJETSKOG RATA

 

Priča našeg proslavljenog paraolimpijca Roka Mikelina Opare pokazuje kako minsko eksplozivna sredstva i neeksplodirana ubojita sredstva nisu samo opasnost novijeg razdoblja.

 

Roko je nastradao kao 11 godišnji dječak, 1972. godine, od bombe zaostale iz 2. Svjetskog rata. Vrlo dobro pamti datum i dan u tjednu kada je s četvoricom prijatelja na području Primoštena pronašao eksplozivnu napravu. Jedan od prijatelja smrtno je stradao, a on sam zadobio je teške tjelesne ozljede te ostao bez obje ruke i natkoljenice.

Njegova izrazita hrabrost, upornost i nesalomljiv duh pomogli su mu da se uhvati u koštac sa svim životnim izazovima. Pomaknuo je granicu prvotno u svakodnevnim situacijama, a zatim sa svojim izuzetnim sportskim postignućima.

 

U  34 godine aktivne sportske karijere, sudjelovao je na 15 svjetskih i europskih natjecanja, te na 5 paraolimpijada. Nositelj je 8 olimpijskih medalja; 1 zlatne, 3 srebrne i 4 brončane. Bio je europski i svjetski prvak u plivanju, a 1987. godine na Svjetskome plivačkom prvenstvu u Parizu osim osvojene titule svjetskoga prvaka  postavio je i svjetski rekord.

 

Danas je kao što i sam kaže u zasluženoj sportskoj mirovini, no sport je i dalje dio njegove svakodnevnice. Pomoćni je trener ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci, koja unatoč tome što postoji tek 2,5 godine, već drugi put sudjeluje na europskom prvenstvu.

Vedrog i veselog duha, rado se odaziva sportsko-humanitarnim akcijama i time pridonosi jačanju svijesti građana i boljoj integraciji osoba s invaliditetom u društvo.

 

 

Objavljeno: 28. lipanj  2015.

U DRNIŠU PREDSTAVLJENA  KAMPANJA "ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA"

Drniš, 27.06.2015.

 

 

Protekle subote u Drnišu je na gradskom trgu Poljana održano predstavljanje kampanje "Zajedno za Hrvatsku bez mina". Akciju je organizirao Invalidski odbojkaški klub "Zagreb" u suradnji sa Klubom sjedeće odbojke "Šibenik", Body building kluba veterana specijalne policije „Orcinus“, HCR-om, Udrugom Mine Aid i Zakladom "Hrvatska bez mina". U okviru programa izveden je performans „Svijet bez mina - Sigurnost - Sreća“ u kojem je Dražen Šimunović načelnik Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama Hrvatskog centra za razminiranje demonstrirao način razminiranja. U drugom djelu programa igrači klubova sjedeće odbojke iz Zagreba, Šibenika, Knina i Zadra prikazali su igru sjedeće odbojke - sporta kojim se mogu baviti osobe stradale od mina. Za vrijeme odvijanja programa obavljeno je više intervjua i anketno istraživanje sa sudionicima programa koji su stradali od mina. Za vrijeme odvijanja programa obavljeno je više intervjua i anketno istraživanje sa sudionicima programa koji su stradali od mina. Na info pultu, postavljenom uz igralište, prikazan je edukativni film o kampanji i predstavljanje i humanitarna prodaja knjige "Crveni fićo" Žarka Plevnika. Osim toga na info pultu su bila izložena minsko eksplozivna sredstava i karte minski sumnjivih područja u Hrvatskoj. Na početku programa okupljenima se obratio gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, koji je sudionicima zaželio dobrodošlicu u Grad Drniš i pohvalio organizatore ove hvalevrijedne akcije, kao i sve sudionike. Tom prigodom je poručio kako treba kontinuirano raditi na podizanju svijesti o opasnostima od mina te promicanju pozitivne percepcije i važnosti socijalne integracije stradalnika. Sudionike je pozdravila i Marija Breber ravnateljica Zaklade "Hrvatska bez mina". Akcija je završila zajedničkim ručkom svih sudionika.

 

foto galerija https://www.dropbox.com/sc/th0kj62rs6nfxo1/AAD-6ccTQ6qhJnUIKoDx9WqDa#/

 

http://www.radiodrnis.hr/jm/index.php/aktualno/3589-zajedno-za-hrvatsku-bez-mina-na-drniskoj-poljani

 

Objavljeno: 11. lipanj  2015.

YouTube: KAMPANJA "ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA"

 

 

 

 

Objavljeno: 31. svibnja  2015 

ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA NA ZRINJEVCU I TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA

 

Proteklog tjedna u Zagrebu su održane dvije velike manifestacije, Tjedan udruga i Festival jednakih mogućnosti. Članovi Invalidskog odbojkaški klub "Zagreb"  sudjelovali su na obje manifestacije na kojima su promovirali kampanju "Zajedno za Hrvatsku bez mina".

 

Foto galerija: https://www.dropbox.com/sh/ex9wr6f7ufj1i6e/AADUWRlWcGm5Kbvrns1iLwiga?dl=0

 

foto: Danijel Borna Fiket

 

 

 

Objavljeno: 12. svibnja  2015 

HR1 PRVA CRTA

Emisija govori o ljudima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, onima koji su se prilagodili poslijeratnom životu ali i onima koji to, iz različitih razloga, još nisu uspjeli.

 

Emisija: Utorak, 12.05.2015 09:30

 

"Zajedno za hrvatsku bez mina" kampanja je koju provodi Invalidski odbojkaški klub Zagreb. U Republici Hrvatskoj još uvijek postoji 525 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora koji obuhvaća 10 županija i 78 gradova i općina. Također, Hrvatska pripada krugu zemalja koje u svijetu imaju najveći broj stradalnika pa samim time i znatno veću potrebu za podrškom i pomoći u cilju edukacije stanovništva i reintegracije preživjelih, njihovih obitelji te zajednica

 

Urednica: Miruna Kastratović Gosti: Damir Kasap, Siniša Miličević i Antonio Gurlica

 

Slušaj emisiju

 

  http://radio.hrt.hr/prvi-program/slusaonica/?q=prva+crta

 

 

Objavljeno: 3. svibnja  2015 

"ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA" U VUKOVARU

 

ODRŽAN 1. TURNIR U SJEDEĆOJ ODBOJCI "VUKOVAR OPEN 2015"

 

Jučer je u Vukovaru, u organizaciji  Kluba sjedeće odbojke "Vukovar", održan 1. turnir u sjedećoj odbojci "Vukovar Open 2015". Turnir je održan u sklopu kampanje "Zajedno za Hrvatsku bez mina" i obilježavanja Dana grada Vukovara pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.  

 

Na turniru su sudjelovale četiri ekipe, KSO Vukovar, IOK Zagreb, HVIDR-a Osijek i OKI Novska.

Svi sudionici su se okupili na središnjem gradskom trgu odakle su se uputili do Križa na ušću Vuke u Dunav gdje su odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

 

Nažalost, zbog kiše i vjetra program se nije mogao održati na trgu nego je održan u sportskoj dvorani OŠ Antuna Bauera. Nakon svečanog otvaranja odigrano je šest utakmica.  Najuspješnija je bila ekipa Zagreba, drugi je bio Osijek, treća Novska i četvrti Vukovar. Nakon natjecanja svi sudionici su nastavili druženje uz pjesmu i tamburaše na večeri u Hrvatskom domu u Bogdanovcima.

 

Foto galerija: https://www.dropbox.com/sh/ikk5e9so1sqolc5/AAD9s_bfqcGnrRqCud1D69Mpa?oref=e&n=168204421

 

foto: Danijel Borna Fiket

 

 

Objavljeno: 24. travnja  2015 - HTV 2

EMISIJA GOVORNICA

 

U emisiji s relevantnim gostima u studiju komentiramo aktualnosti iz politike, gospodarstva, kulture i svakodnevice, dok je petak rezerviran za satiru.

Emisija: petak, 24.04.2015

 

Tema: "Zajedno za hrvatsku bez mina" kampanja je koju provodi Invalidski odbojkaški klub Zagreb.

 

Voditelj: Kristian Došen

Gosti: Damir Kasap i  Mladen Crnković

 

pogledaj: http://www.hrt.hr/enz/govornica/281724/

 

 

 

 

Objavljeno: 26. travnja  2015 

ZAPOČELA OVOGODIŠNJA KAMPANJA "ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA"

 

24. travanj 2015, Zagreb

 

U petak je,  točno u podne, na zagrebačkom Europskom trgu započela ovogodišnja kampanja Zajedno za Hrvatsku bez mina, koju treću godinu za redom provodi Invalidski odbojkaški klub "Zagreb" u suradnji sa HCR-om, Zakladom Hrvatska bez mina, Uredom za razminiranje i udrugom Mine Aid.

Cilj kampanje je podići svijest javnosti o opasnosti minsko eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih ubojnih sredstva  te promicanje pozitivne percepcije i važnosti socijalne integracije stradalnika.

Na najmlađem zagrebačkom trgu izveden je performans "Svijet bez mina – Sigurnost – Sreća" u kojem su djelatnici HCR-a, u improviziranom minskom polju,  demonstrirali način razminiranja. Nakon toga članovi Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb" su prikazali igru sjedeće odbojke u kojoj su se kasnije okušali gosti i okupljeni prolaznici. Aktivnosti su bile popraćene raznim edukativnim materijalima, video prezentacijom te humanitarnom prodajom knjige "Crveni fićo" Žarka Plevnika. Cijeli događaj je sniman u svrhu izrade edukativnog filma. Događaj je popratio  HTV izravnim uključenjem u podnevni dnevnik i posebnom, 25 minutnom, emisijom odmah po završetku programa. Događaju su prisustvovali ravnateljica Vladina Ureda za razminiranje prof. dr. sc. Dijana Pleština, ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec, zamjenica pročelnice Ureda za branitelje Vlasta Ivčević,  brigadir Miodrag Demo, pomoćnica pročelnice za osobe s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić, predstavnici udruga stradalnika i mnogi drugi. U realizaciji programa pomagali su volonteri, učenici iz II gimnazije i OŠ Vladimir Nazor. Program je vodila Maja Sever koja se okušala i u igri sjedeće odbojke. Kampanja se nastavlja akcijom u Vukovaru 2. svibnja na glavnom gradskom trgu ispred zgrade Poglavarstva.

 

Foto galerija:  https://www.dropbox.com/sc/hazhnahfuh5ojy4/AAD2E28GR6zGqmvEKP8iAI_La

foto: Danijel Borna Fiket

 

 

Objavljeno: 24. travnja  2015 

YouTube: KAMPANJA "ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA"

 

 

 

Objavljeno: 22. travnja  2015 

NAJAVA: POČETAK KAMPANJE "ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA"

 

Poštovani prijatelji sporta osoba s invaliditetom,

dana 24.04.2015. od 12:00 do 14:00 sati u Zagrebu na Europskom trgu akcijom "Travanj – mjesec zaštite od mina" započinje kampanja "Zajedno za Hrvatsku bez mina". Kampanju, treću godinu za redom, organizira Invalidski odbojkaški klub "Zagreb" u suradnji sa zakladom Hrvatska bez mina – zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske, udrugom Mine Aid, Uredom za razminiranje VRH i Hrvatskim centrom za razminiranje.

U Republici Hrvatskoj još uvijek postoji 527,00 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora koji obuhvaća 10 županija te 78 gradova i općina. Ujedno pripadamo krugu zemalja koje u svijetu imaju najveći broj stradalnika pa samim time i znatno veću potrebu za podrškom i pomoću u cilju edukacije stanovništva i reintegracije preživjelih, njihovih obitelji te zajednica.

Cilj kampanje je podići svijest javnosti o opasnosti minsko eksplozivnih sredstava i važnosti socijalne integracije stradalnika.

U okviru programa izvesti će se performans „Svijet bez mina - Sigurnost - Sreća“ te pokazna igra sjedeće odbojke. Aktivnosti će biti popraćene raznim edukativnim materijalima, video prezentacijom te humanitarnom prodajom knjige "Crveni fićo" Žarka Plevnika.

Pozivamo Vas da nam svojom prisutnošću pružite podršku u ostvarenju postavljenog cilja kao i implementaciji samih konvencija: Konvencija o kazetnom streljivu i Konvencija o zabrani uporabe, stvaranja zaliha, proizvodnje i prijenosa protupješačkih mina i o njihovom uništenju (Ottawska konvencija), kojih je Republika Hrvatska potpisnik.

Srdačno Vas pozdravljamo i veselimo se Vašem dolasku!

 

 

pozivnica

obavijest za medije

newsletter br.1/2015

 

Objavljeno: 4.  kolovoza 2014  l http://www.huknet.hr

„ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA“ U KNINU

Knin, 3.8.2014.

 

 

Kninjani pobjednici turnira u sjedećoj odbojci „Oluja 2014“

 

Klub sjedeće odbojke Knin ’95 pobjednik je turnira kojega već osmu godinu za redom organizira u Kninu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

U nedjelju je ova lijepa sportska manifestacija održana na Trgu dr. Ante Starčevića .

Na turniru „Oluja 2014“ kojega je otvorio kninski dogradonačelnik Nikola Blažević nastupila su četiri tima i to prvak države Zagreb, prvoligaš Hrabri iz Zagreba, selekcija Dalmacije sastavljena od klubova iz Splita, Zadra i Šibenika te domaćin KSO Knin ’95.

Prvo mjesto osvojio je KSO Knin ’95, drugo je osvojila selekcija Dalmacije, treći je Zagreb, a posljednje mjesto pripalo je zagrebačkom Hrabrom.

Predstavnici svih timova položili su vijenac i zapalili svijeće ispred Spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95.

 

Ovaj turnir promovirao je akciju „Zajedno za Hrvatsku bez mina“.

 

Više na …

 

 

Objavljeno: 23. lipnja  2014 

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ PODRŽAO AKCIJU „ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA“

21.6.2014. Zagreb

 

Foto: Ured predsjednika, snimio: Tomislav Bušljeta

 

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je jučer članove Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“, a povod je bila 15. obljetnica postojanja Kluba, osvajanje Hrvatskog kupa i šesti naslov prvaka Hrvatskog prvenstva u sjedećoj odbojci. Na samom početku predsjednik kluba Damir Kasap upoznao je predsjednika Josipovića s klupskim uspjesima i projektima koje klub provodi, a posebno s kampanjom „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ koju je Klub pokrenuo 2012. godine u suradnji sa Zakladom Hrvatska bez mina, Hrvatskim centrom za razminiranje i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata. Inicijativa je potekla od članova Kluba, invalida Domovinskog rata, od kojih je velik broj nastradao od zaostalih minsko eksplozivnih sredstava. Cilj kampanje je, organizacijom pokaznih utakmica sjedeće odbojke i edukativnih radionica, ukazati na probleme miniranih i minski sumnjivih prostora te na posljedice od zaostalih mina.

 

Predsjedniku Josipoviću predstavljene su i članice  Hrvatske ženske reprezentacije koje je predvodila  kapetanica reprezentacije Andreja Giba, ona je predsjednika upoznala sa radom ženske reprezentacije sjedeće odbojke i planovima za budućnost. U nastavku je predsjednik kluba upoznao predsjednika sa novim projektima posebno sa projektom „Centar za sport i integraciju“ i pozvao  predsjednika na Hrvatski kup koji ce se održati od 28.-30.11.2014. u Nedelišću.

 

Susret je završio uručivanjem prigodnih darova i zajedničkim fotografiranjem. Sastanku su nazočili i Vlado Marić predsjednik Savjeta za ratne veterane i Vesna Škulić povjerenica za osobe s invaliditetom.

 

Foto: Danijel Borna Fiket i  Tomislav Bušljeta, Ured predsjednika

Link na fotografije: https://www.dropbox.com/sh/msnh38ofxtbpveb/AACHitQxy_olLf0Fg6uhjobda?dl=0

 

 

 

Objavljeno: 16. lipnja  2014  l izvor  www.hcr.hr

SPORTSKO-EDUKATIVNA AKCIJA „ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA“ U ŠIBENIKU

14.6.2014. Šibenik

 

Na sportsko-edukativnoj akciji „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ na Trgu Šubića u Šibeniku, okupilo se oko trideset članova invalidskih odbojkaških klubova i Body building kluba veterana specijalne policije „Orcinus“ predvođenih predsjednikom Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ gospodinom Damirom Kasapom i domaćinom gospodinom Gordanom Drenskim te nekoliko branitelja koji su stradali u Domovinskom ratu. Kiša je padala neprestano od samog jutra pa su sudionici akcije potražili natkriven prostor u hodniku pored zgrade Županijske uprave i unatoč kiši odigrali više revijalnih utakmica. Željeli su odaslati snažnu poruku suosjećanja s građanima koji svakodnevno žive i rade u blizini minsko sumnjivih površina i pozvati građane i pravne subjekte koji su u mogućnosti izdvojiti novčana sredstva za razminiranje. Službeni fotograf je bio Danijel Borna Fiket, a njegovih nekoliko fotografija objavljujemo uz ovaj sažetak o akciji.

Uz sportaše, na ovom skupu je bio predstojnik Podružnice Jug dr. sc. Josip Čerina koji je nazočne upoznao sa opsegom onečišćenja minama u Hrvatskoj i načinom rješavanja ovog problema koji već drugo desetljeće ograničava razvojne mogućnosti pojedinih lokalnih zajednica, kao i sigurno kretanje u ruralnom prostoru.

 

Foto: Danijel Borna Fiket

Link na fotografije: https://www.dropbox.com/sh/9dv9fobd5iakx3o/AADBZYZTuNGHMeB0LNcTUP2Pa

 

 

 

 

Objavljeno: 29. svibnja  2014  l Zagreb

ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA NA FESTIVALU JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

Jučer je u Zagrebu odigravanjem promotivne utakmice u sjedećoj odbojci  na Trgu bana Josipa Jelačića nastavljena kampanja "Zajedno za Hrvatsku bez mina". Na glavnom gradskom trgu sastale su se ekipe IOK Zagreb i KSO Hrabri koje su za ovu prigodu bile pojačane reprezentativkama i reprezentativcima Hrvatske u sjedećoj odbojci. Na info pultu postavljenom uz igralište, djelatnik HCR-a informirao je zainteresirane gledatelje o problemu miniranog i minski sumnjivog prostora, te o posljedicama od zaostalih mina. Za vrijeme utakmice volonteri i članovi kluba dijeli su okupljenima edukativne materijale HCR. Program je vodio glumac Vid Balog. Svojim dolaskom program je uveličala prof. dr. sc. Dijana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske.

Program se odvijao u sklopu Festivala jednakih mogućnosti na kojem osobe s invaliditetom ravnopravno sa ostalima predstavljaju svoje kreativne sposobnosti kroz sport, glazbu  i likovno stvaralaštvo. Na ovogodišnjem trinaestom po redu festivalu nastupilo je više od 900 izvođača od toga 600 osoba s invaliditetom.

 

Foto: Danijel Borna Fiket

Link na fotografije:https://www.dropbox.com/sh/t62362weu8c2gxf/AADRcRUGco5ByKhzCUFctTT_a#/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 27. svibnja  2014  l Zagreb

NAJAVA: ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA

 

Sutra u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u sklopu Festivala jednakih mogućnosti

 

U srijedu 28. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 17 sati Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ nastavlja sa kampanjom „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. Program će odvijati u sklopu Festivala jednakih mogućnosti na kojem osobe s invaliditetom zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Uz članove IOK Zagreba nastupiti će članovi Kluba sjedeće odbojke Hrabri koji će za ovu prigodu biti pojačani sa hrvatskim reprezentativkama i reprezentativcima u sjedećoj odbojci.

 

Program:

-   Uvodne riječi moderatora, predstavljanje sudionika i aktivnosti,

-   Pokazni mini turnir u sjedećoj odbojci između klubova sjedeće odbojke (45 min – tri seta),

-   Revijalni susret između mješovitih ekipa i nagradna igra (javne osobe, z7ainteresirani članovi 

    udruga, učenici i članovi klubova sjedeće odbojke), (20 min)

-   Završetak programa dodjela priznanja najuspješnim ekipama, zahvala organizatora i zajedničko

    fotografiranje             

 

                                                          U slučaju lošeg vremena program se odgađa.

 

 

 

Objavljeno: 4. travnja  2014  l Zagreb

KAMPANJA „ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA“

Petrinja 03.04.2014.

 

Veterani nogometne reprezentacije i odbojkaši s invaliditetom odigrali utakmice za Hrvatsku bez mina. Davor Šuker u ime HNS uručio ček od 100.000 kuna za razminiranje Kotar šume

 

 

 

Foto: Danijel Borna Fiket

Link na fotografije: https://www.dropbox.com/sh/n7l70piyb0swxu5/yDNAaTZR4H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 3. travnja  2014  l izvor www.vecernji.hr i www.hns-cff.hr

KAMPANJA „ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA“

 

Davor Šuker u ime HNS uručio ček od 100.000 kuna za razminiranje Kotar šume

 

foto: Drago Sopta

 

Danas poslijepodne u Petrinji, uoči Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, uz sportski program sjedeće odbojke i malog nogometa, Hrvatski nogometni savez u suradnji s Privrednom bankom Zagreb donirao je 100.000 kuna Hrvatskom  centru za razminiranje, za namjensko uklanjanje ubojitih ratnih ostataka u Kotar šumi nadomak grada Petrinje.

 

Donatorski ček je predsjednik HNS Davor Šuker uručio Đurđi Adlešič, upraviteljici Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatska bez mina.

 

–Ova naša pomoć samo je kap u moru za trajno rješavanja velikog zla Hrvatske. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu na problem Hrvatske ukazat ćemo nogometnim savezima Brazila, Kameruna i Meksika i zamoliti ih za materijalnu pomoć. Želimo što brže našu lijepu Hrvatsku bez mina- kazao je Davor Šuker.

 

S brojem 9. predvodio je reprezentaciju veterana HNS u nadmetanju s bivšim igračima prvoligaša MNK Petrinjčica. Izbornik gostiju bio je Petrinjac Zorislav Srebrić, trener Nenad Gračanin, a njihovi igrači Marijan Mrmić, Samir Toplak, Mario Cvitanović, Robert Kovač, Marijan Ivančić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Igor Cvitanović, Danijel Šarić, Elvis Brajković i Nino Bule. Domaće malonogometaše selektirao je, također rođeni Petrinjac, Marijan Vlak, a igrali su Jurica Josić, Tomislav Papeš, Mato Pavleković, Josip Šeperac, Srećko Telar,  Davor Kunert, Vlado Sučec, Zoran Raič, Nenad Boršić, Saša Ružić, Stipe Rimac, Damir Gršić i Nedjeljko Kosić.

 

Na rukometnom igralištu prvi puta u Petrinji Klub sjedeće odbojke Sisak i Invalidski odbojkaški klub Zagreb odigrali su revijalnu utakmicu ovog sporta.

Piše Večernji list

 

Kampanju “ Zajedno za Hrvatsku bez mina“ pokrenuo je Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ 2012. godine u suradnji sa Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, HCR-om i Zakladom Hrvatska bez mina, a ima za cilj ukazati na probleme miniranog i minski sumnjivih prostora te na posljedice od zaostalih mina.

 

Kampanja će se ove godine provoditi do kraja kolovoza u više gradova diljem Hrvatske. Sljedeća akcija je u srijedu 28. svibnja u Zagrebu na Trgu bana Jelačića s početkom u 18,00 sati.

 

Plan:

 

- 28.05.2014. – Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića

- 07.06.2014. – Šibenik, Trg Republike Hrvatske (prostor ispred Katedrale)

- 28.06.2014. – Drniš, Gradski trg – Poljana

- 01.08.2014. – Zadar, Narodni trg

- 03.08.2014. – Knin, Trga A. Starčevića

- 23.08.2014. – Osijek,  Trg Svetog Trojstva (Tvrđa)

 

 

 

Objavljeno: 2. travnja  2014  l izvor www.hcr.hr

ZAJEDNO ZA HRVATSKU BEZ MINA

 

4. travnja – Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju - najava obilježavanja-

 

Povodnom Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i ''Hrvatska bez mina'' – Zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske, uz suradnju Grada Petrinje organizirat će dva sportska susreta dana 3. travnja 2014. godine. Tako će se u Petrinji na rukometnom igralištu s početkom u 16,30 sati održati odbojkaška utakmica između Kluba sjedeće odbojke Sisak i Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb. U 17,30 sati, u malonogometnoj utakmici snage će odmjeriti odabrana vrsta Hrvatskog nogometnog saveza predvođena izbornikom Zorislavom Srebrićem i Malonogometni klub «Petrinjčica» čiji će izbornik biti Marijan Vlak.

Po završetku sportskih susreta predsjednik HNS-a Davor Šuker predat će donatorski ček upraviteljici Zaklade Đurđi Adlešič. Spomenutom donacijom financirat će se poslovi razminiranja Kotar šume u petrinjskom naselju Mošćenica gdje se nastavlja sustavno uklanjanje minske opasnosti.

Cijeli članak pročitajte ovdje

 

 

 

 

 

 

2012. god.

 

 

 

 

11.6.2012 14:12 Zagreb  l autor D. Kasap 

6. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sisak 2012“

09.06.2012.Sisak, SD Brezovica

 

Zagreb drugi u Sisku

Prošlog je vikenda  u sportskoj dvorani „Brezovica“, povodom dana grada Siska, održan  6. međunarodni turniru u sjedećoj odbojci.  Klub sjedeće odbojke „Sisak“ se organizacijom ovog turnira priključio kampanji „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ koju je prošli mjesec pokrenuo Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“. Na turniru je nastupilo osam ekipa iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Zagreb je u grupi pobijedio Siska, Hrabre i žensku reprezentacije Slovenije te se sa  tri pobjede plasirao u finale. U finalu je sa se sa 3:1 poražen od ekipe Zavidovića koja je do finala isto tako došla sa tri pobjede. U borbi za treće mjesto Marsonia je bila uspješnija od domaćina Siska. Nakon završetka utakmica upriličena je zajednička večera u društvenom domu MO Eugen Kvaternik gdje su podijeljeni pehari, medalje, diplome i zahvalnica.

 

Za Zagreb su nastupili: M. Stipaničev – Barba, A. Krišto,  A. Mihaljević, N. Ilibašić, I. Ćosić, S. Horvat, I. Katanušić, M. Ćorluka i trener G. Leko

 

Rezultati i fotografije uskoro

 

 

 

 

3.6.2012 14:12 Zagreb

Održan 7. međunarodni turnir „Zagreb Open 2012“

02. lipanj 2012. Zagreb

U subotu je u Domu odbojke „Bojan Stranić“ u organizaciji Invalidskog odbojkkog kluba „Zagreb“ održan 7. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Zagreb Open 2012“.  Na turniru su sudjelovale četiri ekipe SKISO Sinovi Bosne, OKI Zadar, KSO SISAK I IOK Zagreb. Nakon odigranih šest utakmica sistemom svako sa svakim, najuspješniji su sa tri pobjede bili Sinovi Bosne iz Lukavca, drugo mjesto pripalo je Zagrebu, treće Zadru, a četvrto Sisku. Odmah po završetku utakmica podijeljeni su pehari i medalje,  druženje se nastavilo u Restoranu Bucifal.

 

 

foto galerija

 

 

 

 

 

 

 

28.5.2012 9:14 Zagreb

Sjedeća odbojka na Trgu bana Josipa Jelačića

 

U organizaciji Društva tjelesnih invalida jedanaestu godinu za redom, od  22. do 24. svibnja, organiziran je  Festival jednakih mogućnosti. Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom, likovnom i filmskom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. U cjelodnevnim programima predstavilo  se više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko šestotinjak s invalidnošću. U sklopu sportskog dijela festivala predstavljena je akcija „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. U sklopu akcije odigran je pokazni turnir u sjedećoj odbojci na kojem su nastupile ekipe Siska, Zadra, Knina i Zagreba. Osim toga organizirana je i informativno - edukativna radionica s ciljem upoznavanja javnosti s minsko eksplozivnim sredstvima koja su zaostala u Domovinskom ratu i o potrebi razminiranja Hrvatske.

 

Foto galerija

 

 

 

 

20.5.2012 23:35  l autor D. Kasap

Započela kampanja „Zajedno za Hrvatsku bez mina“

Odbojkaši s invaliditetom igrom upozorili na opasnost od mina

U subotu je u Vukovaru na Trgu Republike Hrvatske započela kampanja“ Zajedno za Hrvatsku bez mina“. Kampanju je pokrenuo Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ u suradnji sa Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, HCR-om i Zakladom Hrvatska bez mina, a ima za cilj ukazati na probleme miniranog i minski sumnjivih prostora te na posljedice od zaostalih mina.

 

Ekipe Invalidskog odbojkaškog kluba "Zagreb" i Kluba sjedeće odbojke "Vukovar" odigrale su utakmicu na posebno postavljanom terenu na središnjem gradskom trgu. Odbojkašima se priključio i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji je sa par prigodnih riječi označio početak kampanje. Članovi Udruge specijalne policije izložili su pirotehničku opremu i primjerke minsko eksplozivnih sredstava. Građani su iz prve ruke mogli doznati što je napravljeno na području razminiranja, planove za budućnost i koja su područja još uvijek nerazminirana.  

 

Program je vodila ratna izvjestiteljica Hrvatskog radio Vukovara Alenka Mirković Nađ.

 

Kampanja će se provoditi do kraja kolovoza u više gradova diljem Hrvatske. Sljedeća akcija je u srijedu 23. svibnja u Zagrebu na Trgu bana Jelačića s početkom u 18,00 sati.

 

Foto galerija

Nova TV: Odbojkaši s invaliditetom igrom upozorili na opasnost od mina

Newsletter br 1.

Izviješće_Vukovar_kampanja_Zajedno_za_Hrvatsku_bez_mina

 

 

 

 

13.5.2012 23:11 Zagreb  l autor D. Kasap

Kampanja „Zajedno za Hrvatsku bez mina“

Poštovani prijatelji sporta osoba s invaliditetom,

Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ započinje sa realizacijom projekta „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. Kampanja započinje u subotu 19. svibnja u 11,00 sati u Vukovaru. Na glavnom gradskom trgu bit će predstavljanje kampanje i prezentacija sjedeće odbojke uz sudjelovanje ekipa Zagreba, Vukovara i gostiju.

Kampanje je osmišljena kako bi spojila humanitarne i edukativne aktivnosti putem odigravanja pokaznih utakmica sjedeće odbojke,  organizacijom  tribina i radionica s ciljem upoznavanja stanovništva s opasnostima i o  potrebi  razminiranja Hrvatska. Program će se odvijati na trgovima gradova koji su najugroženiji od zaostalih minskoeksplozivnih sredstava. Realizacijom ove kampanje želimo dati svoj doprinos razminiranju Hrvatske. Pored ovog osnovnog cilja, predstavljajući ovaj izuzetno dinamični i lijepi šport šaljemo poruku da tjelesni invaliditet nije, niti mora biti prepreka, kako u životu tako i u športu.  

U želji da iz prve ruke saznate sve pojedinosti o kampanji narednih ćemo Vas mjeseci informirati putem priloženog Newslettera i web stranice (www.iok-zagreb.hr).

 

Stoga nas pratite i pogledajte kada ćemo biti u Vašoj blizini,

 

Srdačan pozdrav,

 

Predsjednik IOK Zagreb

Damir Kasap

 

Newsletter br 1.

 

HOME | O KLUBU | EKIPA | NATJECANJA | KONTAKT | ZAGREB OPEN | LINKOVI | FOTO GALERIJA | SPONZORI

© 2014   Invalidski odbojkaški klub "Zagreb"