U subotu je u Domu odbojke Bojan Stranić održan 5. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Zagreb Open 09. Ovogodišnji Zagreb Open je  igrački i organizacijski nadmašio  prošlogodišnje izdanje, te u potpunosti ispunio sva očekivanja organizatora.  Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa, osim ponajboljih europskih ekipa, hrvatske su boje branile 3 domaća ekipe i Hrvatska reprezentacija.

Kruna programa, uz solidno popunjene tribine, bilo je finale u  kojem su snage odmjerili Sarajevski SPID i Reprezentacije Rusije. Nakon odigranih pet iznimno kvalitetnih  i napetih setova, Sarajevski tim  je  ipak izašao kao bolji, te zasluženo slavio s 3:2 u setovima (25:21,26:28,25:18,23:25,17:15).  U utakmici za treće mjesto ekipa Čelika 07 pobijedila je Hrvatsku reprezentaciju sa 2:0 (25:21,25:23), Hrvatska reprezentacija je ovim turnirom otpočela sa pripremama za evropsko prvenstvo koje će se ove godine, sredinom rujna, održati u Poljskoj. 

Nakon odigranih utakmica upriličena je zajednička svučena večera na kojoj su dodijeljena priznanja, a najuspješnijim ekipama medalje i pehari.

Rezultati:

KONAČNI POREDAK / FINAL STANDINGS

1.  SDI SPID Sarajevo (BiH)

2.  RUSSIA National team

3.  KSO Čelik 07 Zenica (BiH)

4.  CROATIA National team

5.  OIK Marsonia S. Brod (CRO)

6.  KSO Sisak Sisak (CRO)

7.  IOK Zagreb Zagreb (CRO)

8.  East London Lynx (UK)