Poštovani prijatelji sporta osoba s invaliditetom,

dana 24.04.2015. od 12:00 do 14:00 sati u Zagrebu na Europskom trgu akcijom “Travanj – mjesec zaštite od mina” započinje kampanja “Zajedno za Hrvatsku bez mina”. Kampanju, treću godinu za redom, organizira Invalidski odbojkaški klub “Zagreb” u suradnji sa zakladom Hrvatska bez mina – zaklada za humanitarno razminiranje Hrvatske, udrugom Mine Aid, Uredom za razminiranje VRH i Hrvatskim centrom za razminiranje.

U Republici Hrvatskoj još uvijek postoji 527,00 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora koji obuhvaća 10 županija te 78 gradova i općina. Ujedno pripadamo krugu zemalja koje u svijetu imaju najveći broj stradalnika pa samim time i znatno veću potrebu za podrškom i pomoću u cilju edukacije stanovništva i reintegracije preživjelih, njihovih obitelji te zajednica.

Cilj kampanje je podići svijest javnosti o opasnosti minsko eksplozivnih sredstava i važnosti socijalne integracije stradalnika.

U okviru programa izvesti će se performans „Svijet bez mina – Sigurnost – Sreća“ te pokazna igra sjedeće odbojke. Aktivnosti će biti popraćene raznim edukativnim materijalima, video prezentacijom te humanitarnom prodajom knjige “Crveni fićo” Žarka Plevnika.

Pozivamo Vas da nam svojom prisutnošću pružite podršku u ostvarenju postavljenog cilja kao i implementaciji samih konvencija: Konvencija o kazetnom streljivu i Konvencija o zabrani uporabe, stvaranja zaliha, proizvodnje i prijenosa protupješačkih mina i o njihovom uništenju (Ottawska konvencija), kojih je Republika Hrvatska potpisnik.

Srdačno Vas pozdravljamo i veselimo se Vašem dolasku!

Pozivnica: