Toni Prkpaljaj i Nikica Pinter sudionici prve Ljetne škole za e-facilitatore

Krajem lipnja u Centru M.A.R.E. u Rovinju, održana je prva Ljetna škola za e-Facilitatore koju je organizirao Telecentar. Tijekom Ljetne škole paralelno su se provodila tri različita, no povezana programa: program za koordinatore, za e-Facilitatore i poseban multimedijski program za djecu TMA Kids. Sudionici Ljetne škole dolaze iz Belgije, Slovenije, Italije, Španjolske, Irske i Hrvatske.

E-Facilitatori su sudjelovali u radionicama prema programu Telecentre Multimedia Academy (TMA). Program se fokusirao na medijsku pismenost u području mobilne fotografije i audio-vizualne produkcije, digitalnog pripovijedanja i projektnog upravljanja. Projektnim načinom učenja sudionici su imali priliku savladati teoretski i praktični dio rada, steći vrijedno iskustvo u raznim vrstama medija te u projektnom planiranju i provedbi.

Koordinatori su imali priliku predstaviti svoje organizacije/ programe/ projekte i upoznati se s radom drugih organizacija. Ove godine naglasak je stavljen na medijsku pismenost, programiranje za djecu i životne vještine. Program je zamišljen kao prilika za razmjenu ideja i planiranje novih projekta/ konzorcija u opuštenom okruženju koje je pogodno za kreativno razmišljanje.

Djeca, starosti od 8 do 13 godina, sudjelovala su u posebnoj inačici TMA programa pod nazivom TMA Kids. Program je prilagođen njihovom uzrastu, no također se bazirao na projektnom načinu učenja te se u određenim dijelovima i preklapa s radom e-Facilitatora. Svoje završne radove i postignuća svi su sudionici imali priliku predstaviti na završnoj ceremoniji Ljetne škole koja se održala predzadnji dan škole  u Centru M.A.R.E.