Osijek drugi, Agram treći

Vukovar, 3.-4.12.2016. – Igrači Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb pobjednici su 10. kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci, održanog proteklog vikenda u Vukovaru u organizaciji Hrvatskog saveza sjedeće odbojke i Kluba sjedeće odbojke Vukovar. Ovogodišnji Kup Hrvatske okupio je 13 ekipa i više od 150 odbojkaša s invaliditetom.

U ime pokrovitelja, Ministarstva branitelja, natjecanje je otvorio izaslanik ministra branitelja Tomislav Josić. Svečanom otvaranju nazočili su predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačiće i dužnosnici grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Tijekom turnira sudionike turnira obišao je i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“  je do svoje devete titule pobjednika Kupa Hrvatske stigao očekivano teško, da bi stigli do finala trebali su pobijediti najveće konkurente Marsoniu i Agram. Ispostavilo se da je bilo lakše pobijediti Marsoniu nego bratski klub Agram koji je u polufinalu, u najljepšoj utakmici turnira,  do samog kraja držao u neizvjesnosti  igrače Zagreba. Završilo je sa tijesnih 2:1 za Zagreb po setovima 23:25, 25:11, 16:14.  Agram je sa odličnom igrom nastavio i u utakmici za  treće mjesto u kojoj je sa 2:0 pobijedio Knin 95 te tako došao do svoje prve medalje. Zagreb  je u finalu bez većih problema sa 3:0 savladao ekipu Osijeka.

Rezultati:

Poredak:

 1. Zagreb
 2. Osijek
 3. Agram
 4. Knin 95
 5. Marsonia
 6. Sisak
 7. Zadar
 8. Śibenik
 9. Vukovar
 10. Novaka
 11. Hrabri
 12. Split
 13. Hr. žen. rep.