Igrači Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ pobjednici su jedanaestog međunarodnog turnir u sjedećoj odbojci „Mediteran 2017“ koji se ovog vikenda održao u Solinu.

U finalnoj utakmici turnira, koji se u sportskoj dvorani Bilankuša igrao u organizaciji Odbojkaškog kluba invalida „Split“, Zagrepčani su svladali ekipu OKI Zadar rezultatom 2:0 u setovima. Prije toga su u skupini sa 2:0 pobijedili KSO Knin 95, OKI Marsoniu i OKI Breza iz BiH. Treće mjesto pripalo je OKI Breza koja je sa 2:0 bila bolja od domaćina OKI Split. Najboljim igračem turnira proglašen je Dejan Filipović (IOK Zagreb), najboljom igračicom Maja Drobnjaković iz hrvatske ženske reprezentacije, a Trofej Fair play je pripao ekipi KSO Knin 95. Hrvatska ženske reprezentacije je ovaj turnir iskoristila kao pripremu za europsko prvenstvo koje će se od 4. do 12. studenog 2017. održati u Poreču. Ostalim

Prije turnira svi sudionici nazočili su polaganju vijenaca na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Solinu na Gospinu otoku, prigodnim riječima u ime grada domaćina obratio se gradonačelnik Dalibor Ninčević i predsjednik organizacijskog odbora turnira, tajnik Dragan Maretić. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, a turnir je otvorio državni tajnik Ivan Vukić.

Poredak:

  1. IOK ZAGREB
  2. OKI ZADAR
  3. OKI BREZA
  4. OKI SPLIT
  5. OKI MARSONIA
  6. KSO VUKOVAR
  7. KSO KNIN
  8. HRVATSKA ŽENSKA REPREZENTACIJA