Članovi Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ sudjelovali na otvaranju međunarodne konferencije povodom 20. godišnjice Konvencije o zabrani protupješačkih mina

U Hotelu Dubrovnik u Zagrebu u utorak, 17. listopada, održano je svečano otvaranje Međunarodne konferencije u povodu 20. godišnjice Konvencije o zabrani protupješačkih mina (Ottawska konvencija).

izvor fotografije Ministarstvo unutarnjih poslova RH

Cilj ove međunarodne konferencije koju su zajednički organizirali Vladin Ured za razminiranje, RACVIAC – Središte za sigurnosnu suradnju i Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj je ukazati na aktualne trendove i izazove u primjeni odredaba Ottawske konvencije te realnost ostvarenja postavljenog političkog cilja – svijeta bez mina do 2025. Poseban naglasak konferencije bio je važnost suradnje vladinih i nevladinih organizacija u pružanju pomoći osobama stradalim od mina. Članovi Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ upoznali su izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske državnu tajnicu u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras o kampanji „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ i drugim aktivnostima koje klub provodi.