06. i 07. listopada 2018., održan je 12. memorijalni Kup Hrvatske u sjedećoj odbojci, u Zadru. Kup se odigrao u dvorani ŠC Višnjik, na dva terena. Na 12. Kupu je sudjelovalo ukupno 13 ekipa iz Hrvatske (12 klupskih, te ženska reprezentacija Hrvatske u sjedećoj odbojci). Po nekima neočekivani osvajač ovogodišnjeg Kupa, IOK ”Zagreb”, je pokazao konzistentnost u svome radu, te je dokazao da i dalje pripada u sam vrh sjedeće odbojke. Iako za klub nisu nastupali igrači iz ”snažne” prve postave kao što to inače biva, što pridonosi još veću zadovoljštinu i značaj ovoj pobjedi, nastupali su mlađi igrači koji su opravdali pruženo povjerenje, te su pokazali da ih se nikako ne smije podcijenjivati. Prvi dan su igrači Zagreba svladali sve protivnike u skupini sa rezultatom 2:0 (protivnici su bili: KISO ”Karlovac”, KISO ”Hrabri” i KSO ”Sisak”), dok su idućeg dana sa rezultatom 2:1 savladali trenutnog prvaka Hrvatske OKI ”Marsonia”, te u finalu savladali KSO ”Knin ’95” sa rezultatom 3:0, te su pokazali da nas očekuje još jedna zanimljiva sezona u HLSO.

Jedna od zanimljivosti ovog kupa, je nastup najnovijeg kluba i člana HSSO – KISO Karlovac. Mješovita i vesela ekipa iz Karlovca, svoj premijerni nastup su okončali na posljednjem 13. mjestu, no svojim korektnim nastupom su zasluženo osvojili i pehar za Fair play. Mješovita ekipa KISO Karlovac koja se sastoji od ženskih i muških igrača, te osoba koje nemaju invaliditet i osoba sa invaliditetom, je definitivno pokazala svoj potencijal, te nam se čini da će se uskoro ravnopravno boriti za bodove sa ostalim ekipama u HLSO, čim savladaju kretanje i naviknu se na sjedeću odbojku.

Za IOK ”Zagreb” su nastupali:

Siniša Miličević (kapetan), Nenad Ilibašić, Anto Krišto, Toni Prekpaljaj, Darko Barić, Ivan Ćosić, Miljenko Stipaničev, Ivan Katanušić, Zoran Prce, Mile Ćorluka.

Konačni poredak 12. Kupa Hrvatske:

 1. IOK ”Zagreb”
 2. KSO ”Knin ’95”
 3. ŠIOK ”HVIDRA Osijek”
 4. OKI ”Marsonia”
 5. KSO ” Sisak”
 6. OKI ”Zadar”
 7. OKI ”Split”
 8. KSO ”Šibenik”
 9. KISO ”Hrabri”
 10. OKI ”Novska”
 11. KSO ”Vukovar”
 12. Ženska Reprezentacija
 13. KISO ”Karlovac”

rezultati: https://www.hsso.hr/rezultati.html