Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je vodstvo i sportaše Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“, s kojima je razgovarala o aktivnostima, natjecanjima i sportskim rezultatima kluba osnovanog prije dvadeset godina.

Invalidski odbojkaški klub “Zagreb” je osnovan 1998. godine s ciljem promicanja, razvitka i omasovljenja sjedeće odbojke te uključivanja što većeg broja invalida iz Domovinskog rata i ostalih osoba s invaliditetom u sport, kazao je predsjednik Kluba Damir Kasap. Upoznao je Predsjednicu sa sudjelovanjem Kluba u projektima Europske unije „Škola sjedeće odbojke i adaptivnih sportova“ i „Centar za sport i e-inkluziju hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata“ te kampanjom „Zajedno za Hrvatsku bez mina“. Isto tako, izrazili su nadu za sudjelovanjem u sportskom događaju za ranjene, ozlijeđene i bolesne veterane pod nazivom „Invictus Games“ sljedeće godine.

Predsjednica Grabar-Kitarović čestitala je članovima Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“ na ostvarenim sportskim rezultatima u zemlji i inozemstvu te im zaželjela da i nadalje budu nositelji razvoja i proširenja sjedeće odbojke u Republici Hrvatskoj, jaki klub i uspješna reprezentacija koja će animirati nove mlade osobe s invaliditetom u sport i zdravi život.

foto galerija: https://www.dropbox.com/sh/40w4l4t9hwip0x3/AACPB-CahmcIUU3bbEGaNNxqa?dl=0