U proteklu subotu, 28.10.2023., odigrane su utakmice 1. kola Hrvatske lige sjedeće odbojke (HLSO) za sezonu 2023/2024. Utakmice su se igrale u Zagrebu, Kninu i Osijeku.

U Zagrebu su, u SD Centra Vinko Bek, odigrane tri utakmice Skupine Jug  između ekipa IOK Zagreb, Hrvatske ženske reprezentacije  i KISO Hrabri.

Prvu utakmicu IOK Zagreb je odigrao sa Hrvatskom ženskom reprezentacijom sjedeće odbojke koja se, nakon višegodišnjeg izbivanja, vratila redovnom natjecanju u HLSO. IOK Zagreb je, očekivano, odnio pobjedu u sva tri seta kao i u drugoj utakmici protiv KISO Hrabri.
Utakmica između Hrvatske ženske reprezentacije i KISO Hrabri bila je rezultatski napetija uz dosta lijepo odigranih poena s jedne i druge strane. Utakmica je završila rezultatom 3:0 u korist KISO Hrabri.

Nakon odigranih utakmica kapetan IOK Zagreb Nenad Ilibašić je u izjavio: „Zahvaljujemo se ekipama, igračicama i igračima na fer borbi, te sucima na korektnom suđenju.“

Hrvatsku ligu sjedeće odbojke u sezoni 2023/2024 čini 10 klubova i Hrvatska ženska reprezentacija. U jesenskom, I. dijelu lige, klubovi su podijeljeni u skupine SJEVER i JUG i igraju dvokružno, svatko sa svakim. U proljetnom, II. dijelu lige klubovi se natječu u LIGI ZA PRVAKA i LIGI ZA POREDAK na osnovu poretka iz jesenskog, I. dijela lige. U LIGI ZA PRVAKA se natječu tri prvoplasirana kluba iz svake skupine, a ostalih pet klubova se nastavlja natjecati u  LIGI ZA POREDAK.

U skupini SJEVER natječu se klubovi: ŠIOK ‘’HVIDR-a Osijek’’,  POK ‘’Marsonia’’, OKI ‘’Novska’’,  KSO ‘’Vukovar’’ i OK OSI „Zrinski“, a u  skupini JUG: KISO „Hrabri“,  IOK ‘’Zagreb’’, OKI ‘’Zadar’’, KSO ‘’Knin ’95’’, OKI ‘’Split’’ i Hrvatska ženska reprezentacija sjedeće odbojke.

Rezultati i poredak nakon odigranog 1. kola HLSO