Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“

Dana 23.11.2023. godine Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ dobio  je obavijest od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da je projektni prijedlog “I dalje jaki”  prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava – Procjenu kvalitete te da se za isti može donijeti Odluka o financiranju, koju donosi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Za projektni prijedlog odobreno je  1.089.000,00 eura bespovratnih sredstava u 100%-tnom intenzitetu potpore.

Projektni prijedlog je prijavljen preko Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, broj poziva: SF.3.4.11.01., u sklopu ESF + Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“

Projekt “I dalje jaki” predstavlja svojevrsni nastavak projekta “Ususret zajedništvu” s ciljem osiguranja kontinuirane podrške i potpore ranjivim skupinama društva.

Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 22 osobe te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 132 krajnja korisnika u Gradu Zagrebu i na području Sisačko-moslavačke županije u  Gradu Sisku, Općini Martinska Ves, Općini Lekenik i Općini Sunja.

Glavne aktivnosti su: Zapošljavanje 22 osobe pružatelja usluga za 132 pripadnika ciljne skupine.

Invalidski odbojkaški klub „Zagreb“ će na svojim mrežnim stranicama objaviti javni poziv za iskaz interesa radi informiranja zainteresiranih sudionika za uključivanje u projektne aktivnosti.  Ciljane skupine, osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom će traženom dokumentacijom dokazivati status.

Nositelj projekta:
INVALIDSKI ODBOJKAŠKI KLUB ,,ZAGREB”

Partneri:
UDRUGA SUNCOKRET-OLJIN „ODGOJ ZA LJUBAV I NENASILJE“
UDRUGA ASERTIVNO DJELOVANJE ZA RAZVOJ I POPULARIZACIJU KLJUČNIH AKTIVNOSTI DRUŠTVA